Uw gevel,
onze ambacht

Over Van Bommel Gevelgroep

In 1955 is Van Bommel Gevelgroep opgericht als metsel- en voegbedrijf, maar al gauw werd de focus verlegd op gevelrenovatie, -restauratie, en –reiniging. De sterke specialisatie in restauratie van historisch voegwerk en metselwerk is hierbij wel behouden.

Historisch werk van Van Bommel Gevelgroep

Een belangrijk ijkpunt in de bestaansgeschiedenis van Van Bommel Gevelgroep is de restauratie van het metsel- en voegwerk van de Ridderzaal en de aangrenzende historische gebouwen van het Binnenhof. Deze werkzaamheden werden gedurende de jaren 1987 tot en met 1992 uitgevoerd in opdracht van de Rijksgebouwendienst.

Recent werden vrijwel alle bestaande typen voegwerk aangebracht op de diverse gereconstrueerde historische gevels van ‘de nieuwbouw’ van het prestigieuze winkelgebied ‘Haagsche Bluf’ en het aanpalende ‘De Baljurk’.

Los van de vele opdrachten voor historisch bekende en minder bekende gebouwen worden ook vele woonhuizen, flats en andere gebouwen door Van Bommel Gevelgroep van een gerenoveerde gevel voorzien. 

Specialiteiten

Vervangen van voegwerk is een specialiteit van Van Bommel Gevelgroep. Het hele scala aan voegtypen vanaf het traditionele snij- en knipwerk tot aan mechanisch verdicht platvolwerk wordt uiterst vakkundig beheerst.

Van Bommel Gevelgroep

Een andere specialiteit is het herstel van kunst- en natuursteen. Hetgeen wordt beheerst vanaf relatief eenvoudig herstel van bijvoorbeeld betonnen balkons en lateien tot aan gecompliceerd herstel of reconstructie van natuur- en kunststenen ornamenten, zoals recentelijk werd uitgevoerd aan het voormalig Departement van Justitie aan het Plein te Den Haag.

Gecertificeerde vakmensen

Al onze restauratievoegers, metselaars en natuur- en kunststeenbewerkers hebben een vakkundige opleiding afgerond en beschikken buiten hun vakdiploma’s over een VCA-veiligheidscertificaat.